Stadig flere er mer bevisste på bruk av strøm og strømpriser og søker etter “strømleverandør test”. 

Det finnes over hundre kraftleverandører og mange ulike strømavtaler å velge mellom. For å vinne kampen om kundene vil man som strømleverandør lokke med gode “inngangspriser” for å vinne prissammenligningen. Men, det er flere ting du bør være oppmerksom på.

Strømleverandør test
Det man bør merke seg med tabller for og sammenligninger for strømleverandør test er at strømprisene ofte endres gradvis og strømleverandører lokker ofte med “lokkepris” for å vinne slike sammenlignings tester.

Derfor har Forbrukermagasinet i denne artikkelen valgt å ikke kåre en spesifikk vinner for strømleverandør test, du må rett og slett følge litt med i markedet – men, dette er enkelt.
Vi kommer tilbake til hvor du bør starte lenger ned i artikkelen.

Sjekk strømprisene ofte
De gunstige prisbetingelsene endres ofte gradvis over tid og du bør derfor alltid sjekke umiddelbart etter bindingstid. Dersom det ikke er noen bindingstid anbefaler forbrukermagasinet at du sjekker kvartalsvis.

Hver oppmerksom på at man kun kan bytte strømleverandør og ikke selve eier av nettet. Det betyr at vi må fortsatt betale penger til netteier i tillegg. Hos mange er nettleiekostnaden omtrent lik med kostnaden for forbruk. I og med at netteier eier kablene og infrastrukturen, så er ikke dette noe man enkelt kan bytte, og netteier er derfor i en lite konkurranseutsatt næring.

Om angrefrist og bindingstid
Det er alltid 14 dagers angrerett ved kjøp av strøm. Har du ikke fått beskjed om angreretten, utvides fristen til 1 år.

Noen avtaler har bindingstid. Denne skal ikke være lenger enn 12 måneder, med unntak for fastprisavtaler. Ved bindingstid skal du få en økonomisk fordel for å binde deg til en lengre periode, for eksempel en rabatt på strøm eller bundet strømpris som er estimert til å være lavere enn hva flytende priser kan være.

Selv om du har 12 måneders bindingstid, betyr ikke det at man ikke bør følge med på markedsprisene.
Sjekk gjerne kvartalsvis og dersom du oppdager at din strømpris ikke er hva du forventet kan dusi opp en slik avtale mot å betale et rimelig oppsigelsesgebyr.

Når kraftleverandøren du har valgt endrer prisen eller andre vilkår for avtalen, skal du få direkte varsel om dette, for eksempel på e-post eller SMS.

Få tilbud på strøm fra flere leverandører.
De som er vinner på toppen idag kan gradvis endre sine priser og være lengre nede på tabellen om noen måneder. Det er enkelt å bytte og iløpet av et år kan en  spare endel kroner.Strøm.no er en gratis og uforpliktende anbudstjeneste hvor strømleverandørene konkurrerer om å gi den laveste strømprisen.
Alle tilbud er helt gratis og uforpliktende.
Les også vår artikkel om billig strøm – 3 punkter man bør være obs på før man bytter strømleverandør.

LEAVE A COMMENT