Selolje lindrer leddsmerter

Revmatikere og folk med stressmage kan få en enklere hverdag med selolje, mener forskere i Bergen. Flere leddpasienter ble smertefrie etter å ha prøvd selolje. Hos pasienter som fikk sel- eller hval-olje hver dag, så vi at leddsmertene dempet seg allerede etter ti dager, sier Tormod Bjørkkjær.

Han forsket på problematikken i sin nylig avlagte doktoravhandling ved Institutt for biomedisin, UiB. (Se artikkel fra forskning.no)

Stadig nye studier kan legges til den allerede massive dokumentasjonen på de gunstige effektene omega-3 fettsyrer har, og Verdens Helseorganisasjon (WHO), forskere, leger og ernæringseksperter er enige om at Omega-3-fettsyrer kan betraktes som livsnødvendige næringsstoffer.

Spesielt EPA, DHA og DPA har vært av størst interesse for forskerne – men også for deg som vil ha bedre helse og resultater av treninga. DPA har fått spesielt mye oppmerksomhet den siste tiden, men den finnes dessverre i meget lave nivåer i fisk.

Selolje derimot, som kommer fra spekket på selen, den eneste kjente naturlige kilden til DPA, og er eskimoenes oppskrift på et sunt hjerte og karsystem, sterkt immunforsvar, myke ledd og smidig hud.

Det er dokumentert at molekylene i selolje er annerledes oppbygd enn i fiskeolje, og at mennesker utnytter selolje bedre enn fiskeolje under fordøyelsen. Omega-3 fra selolje inneholder også flere viktige tilleggskomponenter sammenlignet med Omega-3 fra fisk.

Får støtte fra Haukeland sykehus

Direktoratet skal sammen med Haukeland sykehus bruke tre år på forskning rundt selolje. Prosjektet har fått støtte fra Fiskarlaget og norske selskinnseksportører.

Forbrukermagasinet ønsker også å høre fra brukere av selolje selv, så vi er og besøker Anders Sinding som har jobbet som bilmekaniker i mer enn 25 år og driver firmaet Sinding & Sønn AS i Moss. Etter som årene har gått har han fått stadig mer plager med leddene fra morgenen av. Men han fant noe som hjalp ham når han var som mest plaget. 

Vi møter en smilende og fornøyd Anders Sinding som driver Sinding & Sønn AS i Moss som jobber med å reparere biler og snekkerarbeid. Faren Anders jobber mest som bilmekaniker og sønnen som snekker. Lokalene er godt organisert og flere biler står klar til å jobbes med. Imidlertid fikk Anders problemer med leddene for noen år siden og han vil gjerne fortelle hvordan han ble kvitt plagene.

Hvordan merket du først at du hadde problemer Anders? 

Jeg hadde stadig vondt i skuldre, albuer og fingre. Om jeg sto på kne i mer enn 2 minutter fikk jeg problemer. Men nå kan jeg stå en god stund uten å få problemer. Albuesmertene som jeg plagdes med er også borte nå. Jeg bruker jo albuene mye når jeg skrur en del. Ja en bruker ganske mye krefter når en skrur og spesielt er albuer og skuldre utsatt for hard belastning når en jobber med bil.

Hvordan merket du at problemene kom?   

Jeg begynte å få vanskeligheter med å holde verktøyet med fingrene. Når jeg våknet om morgenen så var det vondt og jeg hadde lite lyst til å begynne å jobbe med smerter. Men nå er det faktisk helt borte. Jeg vet jo ikke helt hva det er som gjør at det har forsvunnet men jeg tror det er OliMar seloljekapslene jeg bruker som virker siden det er det eneste jeg tar i tillegg til vanlig mat. Fra yrket mitt så kjenner jeg til det med smøring av bilen og jeg tror det må være noe av det samme med leddene i kroppen, de trenger smøring de også.

Så det kom gradvis? 

Det kom gradvis, men jeg alltid hatt litt vondt i kroppen. Om sommeren har det vært best men vinteren har vært tøffest. Før så slet jeg ofte med å komme opp om morgenen. Sønnen min husker godt at jeg før klaget på at det var tøft å komme i gang om morgenen, og han er overrasket over å ikke høre om det mer nå i de siste 18 månedene som jeg har brukt OliMar seloljekapslene. For å bli mer sikker på om den virket eller ikke så sluttet jeg noen måneder men da ble smertene mer som før igjen. Da begynte jeg å ta OliMar igjen og etter 14 dager så ble smertene borte igjen. Så da var det ingen tvil om at det virket så dette skal jeg fortsette med.

Hvordan tar du det? 

Tar 2 om morgenen om 2 om kvelden. Siden jeg alltid har slitt med høyt kolesterol så bruker jeg det for dette også.

Påvirket jobben problemet?

Har nok en del med det å gjøre men regner med at det er genetisk. Men jobben kan utløse det lettere fordi jo hardere jeg jobbet jo verre ble det.

Hva synes du om prisen i forhold til resultat?

Helt grei å ta bort smerten for 180 kr i måneden synes jeg ja. Jeg vil så absolutt anbefale produktet for om det funker på meg så virker det sikkert på mange andre også. Anders bruker Olimar Pluss som kan bestilles via internett fra denne nettsiden: http://www.olimarpluss.net

LEAVE A COMMENT