Forbrukslån – De beste rådene og våre anbefalte banker

Forbrukslån uten sikkerhet kan være både skummelt og smart. Selv metodene kjent fra Luksusfellen på TV3 benytter ofte forbrukslån som endel av "redningspakken"
Annonse: Lån fra kr 5.000 til 500.000 uten sikkerhet  - Se liste: Oversikt over anbefalte låneformidlere
Forbrukermagasinet er sterk forsvarer av at man bør spare så mye som mulig, men, enkelte ganger kan det å samle sine smålån til ett større lån / refinansiering være mest lønnsomt og kan gi lavere avdrag per måned. Forbrukermagasinet beste tips er at du aldri låner mer enn det du behøver for en refinansiering. Hvis man har en rekke inkassokrav og dyre kredittkort, vil det som regel være mer lønnsomt å ta opp et lån for å betale ut alle de andre kravene. Det billigste lånealternativet er å utvide boliglånet. Men eier du ikke bolig, eller har annen sikkerhet, er ofte den eneste muligheten et det vi kaller usikret lån / forbrukslån. Det kan være smart å ta et forbrukslån dersom du eksempelvis ønsker å:
  • Samle smålån / Refinansiering.
  • Trenger penger til depositum
  • "Vaskemaskinen" har blitt ødelagt og du ikke ønsker å skrape deg blakk på konto.
  • Oppussing osv. (Verdiskaping)
Bakdelen med forbrukslån er at renten er langt høyere enn renten på boliglån, men allikevel er  renten på forbrukslånet ofte lavere enn på kredittkortene, og her kan du spare penger. Mange opplever at ved å samle smålån (refinansiering) kan man få:
  • lavere renter,
  • lavere avbetalingsavdrag per måned
  • økt økonomisk kontroll fordi man har kun èn aktør å forholde seg til.
  • sparer penger fordi man får lavere renter

Disse tipsene øker sjansen for innviglet forbrukslån

De aller fleste som får avslag på sin lånesøknad får avslag fordi man slurver og oppgir cirka beløp. Mange av bankene har datasystemer som sjekker om dine tall stemmer med sentrale data. Dersom det er avvik, får du ofte automatisk avslag.

Slik finner du tallene:

Selvangivelsen: Her finner du normalt det meste av registrert gjeld fra banker og andre finansinstitusjoner. Når du angir din bruttoinntekt , må du angi den inntekten som står på siste års selvangivelse. Dersom du har byttet jobb til en bedre betalt jobb og siste registrerte inntekt på selvangivelsen er lavere, er det dette beløpet du må bruke. Noen søknadsskjemaer har kommentar felt, og der kan du oppgi tilleggsinntekter du kanskje ikke hadde da du anga forrige selvangivelse. Kredittsjekk: Ring og finn ut hvilke krav som har gitt deg betalingsanmerkning. Du kan gjøre ett gratis søk årlig. Hver oppmerksom på at du kan ha langt, langt flere inkassosaker som ikke har gitt deg betalingsanmerkning ennå. Sjekk mot inkassoselskapene: For å få med samtlige inkassosaker bør du sjekke mot så mange inkassoselskaper som overhode mulig for å sjekke om de har saker på ditt navn. En anbefalt metode er å sende forespørsel via Norske Inkassobyråers forening. Der kan du sende en kryptert forespørsel som vil bli videresendt til inkassobyråene i Norge. Det vil ta fra et par dager til noen uker før du får svar, dersom de har noe registrert på deg. I tillegg bør du kontakte Statens Innkrevingssentral for inkassokrav fra det offentlige, samt kemneren for eventuelle skatte- og momskrav. Ha med medsøker: Dersom du velger å ha medsøker, øker du sjansen for å få innviglet forbrukslån. Tips: Søk hos flere banker Selv om du får avslag fra èn bank , kan du søke andre banker og kanskje få innviglet. Lån fra kr 5.000 til 500.000 uten sikkerhet  Ved å klikke på den orange knappen nedenfor finner du listen over anbefalte banker og låneformidlere og listen oppdateres daglig.
Annonse: Forbrukslån Låneeksempel: Eff. rente 15,8%, 65.000 kr. o/5 år, etabl. 950,-, totalt: 92.354 kr.