Spar tusener med bilauksjon

[or_row full_width=”stretch_row” video_bg_url=”https://www.youtube.com/watch?v=dOWFVKb2JqM” parallax_speed=”1″ parallax_background_size=”yes” __name=”or_row”][or_column width=”12/12″ __name=”or_column”][or_column_text]

Det kan være mange tusenlapper forskjell på normal markedspris og bilauksjon. For noen år siden var det mange klager som gjaldt kjøp på bilauksjon. Nå er klagene færre og i dag er det tilstandsrapport på de fleste biler som legges ut på auksjoner.

Bruktbiler på auksjon som koster rundt 30-35.000 kroner selges ofte «som den er», uten tilstandsrapport eller noen form for bruktbiltest. Det gjelder også biler som auksjonen kaller for «ugunstige»; biler som er spesielt vanskelige å selge.

Så fort en bil legges ut på nettet, for auksjon, kan du normalt melde din interesse, se på bilen, prøvekjøre den og studere tilstandsrapporten. Å prøvekjøre bilen auksjonsdagen og gjennomføre en fullverdig inspeksjon av bilen, kan være svært vanskelig.

I forkant bør du også sjekke prisnivået på tilsvarende modell. Bruk finn.no og eventuelt andre kilder til å kartlegge dette. Finn.no og andre som formidler brukte biler via internett, gir et riktig bilde av markedsverdien, er NAFs erfaring.

– Ikke glem avgiftene
Det mange ikke er klar over er at de ulike auksjonene har et eget gebyr i tillegg til omregistreringsgebyr osv.

Det kan være vanskelig å få totalprisen uten en god kalkyle.
bilauksjonernorge.no finner du en gratis kalkulator som lar deg velge nettstedets bilauksjon og da får du gebyrer ferdig utfyllt i kalkulatoren.

Kalkulatoren gir deg raskt oversikt og sparer deg for endel utregninger.

Bilauksjoner Norge har en nyttig kalkulator som belyser de ulike gebyrene og du får en riktigere totalpris av bilen du ønsker å kjøpe

Via nettsiden bilauksjonernorge.no finner du også oversikt over seriøse bilauksjoner i Norge.

– Dette må du være opppmerksom på

Vær ekstremt oppmerksom på hvordan kilometerstanden oppgis. En rekke tvistesaker på kjøp fra bilauksjon oppstår fordi bileieren «blir lurt» på kilometerstanden, fordi kilometerstanden på bilauksjon ofte oppgis som «speedometeret viser».

Det innebærer at den reelle kjørelengden til bilen ikke er dokumentert.

Slik sjekker du markedsprisen på en bilmodell:
Finn.no er den største aktøren.
Rubrikk finner du alle biler til salgs i Norge.
BilNorge.no finner du bruktbilpriser fra norske merkeforhandlere.

Sjekk tilgjengelige opplysninger for bilen via veivesenets register. Taster du inn REGNR og bilens registreringsnummer i en SMS, og sender til 2282, får du enkelt tilgang til følgende opplysninger:

– Navn på eier
– Om bilen har gjennomgått EU-kontroll
– Dato for neste EU-kontroll
– Eventuell skyldig årsavgift
– Omregistreringsavgift

[/or_column_text][/or_column][/or_row]

LEAVE A COMMENT